Hogyan kell? -  Xiaomi okostelefon feloldása jelszó nélkül

Hogyan kell? - Xiaomi okostelefon feloldása jelszó nélkül

A mai téma egy kicsit bonyolultabb, mint a többi, de ez nem von le semmit a fontosságából. Végül is az okostelefonodon lévő adatok biztonságáról van szó. Mit kell tenned, ha a telefonod elveszik vagy ellopják? Hogyan járj el, ha elfelejtetted a jelszavad, kódod vagy a zárolási jeled? Mindezekről olvashatsz a mai útmutatóban.

Először is, győződj meg róla, hogy a legjobb védelemmel rendelkezel

Az adatvédelem szempontjából a legfontosabb, hogy a megfelelő biztonságot kiválaszd. Az ízlésedtől és napi szokásaidtól függően a különböző képernyőzár módszerek többé-kevésbé jól működhetnek. Ha például nehezen jegyzed meg a kódokat, használd az intelligens képernyőfeloldást arcfelismerésen keresztül, vagy a legújabb POCO, Redmi, valamint Xiaomi modelleken található ujjlenyomat-olvasót. Érdemes tájékoztatni szeretteid ezekről a lehetőségekről, ha nincsenek esetleg tisztában a mai technológiával elérhető összes lehetőséggel. Ezeken a módszereken kívül természetesen használhatsz egy hagyományos PIN-kódot vagy a képernyőre rajzolt mintát is.

Csak annyi kell, hogy emlékezz

Miután kiválasztottad a biztonsági funkciót, már csak arra kell emlékezned, hogyan kell feloldani a telefon zárolását. Ez azonban nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek látszik... Ha előre gondoskodsz például arról, hogy otthonodban biztonságos Smart Lock feloldási zónát hozz létre, akkor nem kell bosszankodnod, ha a PIN-kód teljesen elfelejtődik. Egyébként pedig nem marad más hátra, mint a telefon visszaállítása a gyári beállításokra. Ez sajnos az okostelefonon tárolt fájlok, kapcsolatok, esetleges üzenetek végleges törlésével jár.

Hogyan lehet visszaállítani a gyári beállításokat?

Először kapcsold ki a Xiaomi, POCO vagy Redmi okostelefonod, majd várj egy rövid ideig. Kattints egyszerre a telefon összes gombjára, amíg meg nem jelenik a vészhelyzeti üzemmód menüablak. (A modelltől függően az eljárás némileg eltérhet). A hangerő szabályozásáért felelős hosszúkás billentyűvel a menüpontok között mozoghatsz. Az adattörlés/gyári visszaállítás parancs a gyári beállítások visszaállítását jelenti. Válaszd ezt a lehetőséget az okostelefon adatainak törléséhez, és használd a készüléket újból az eredeti beálltásokkal.

Ami még fontos

Ezúttal ne feledkezzünk meg a további biztonsági funkciókról! Reméljük, hasznosnak találtad a mai útmutatót. További tudnivalókért böngéssz blogunkon!

Légy naprakész, iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a ROLV Group Sp. z o.o. (székhelye: ul. Traktowa 6, 05-800 Pruszków) feldolgozza a ROLV Group Sp. z o.o. (székhelye: Pruszków) és partnerei által e-mailben (e-mail címen keresztül) és/vagy SMS-ben (a fiókhoz rendelt telefonszámon keresztül) küldött marketing tartalmak, valamint a vásárlás értékelésével kapcsolatos levelezés céljából. Tudomásul veszem, hogy hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, és hogy a hozzájárulás visszavonása nem érinti az eddig küldött marketinginformációk jogszerűségét. Bővebben az adatvédelmi szabályzatunkban olvashatsz.