A QLED titka - Xiaomi TV Q1E 55"

A QLED titka - Xiaomi TV Q1E 55"

Amikor hóvihar és fagy van kint, a legjobb, akkor érdemes otthonunkban a tévé elé bekuckózni. Éppen ezért most egy rövid bemutatót tartunk neked a Xiaomi TV Q1E 55" képernyője mögötti technológiáról. Olvasd el cikkünket, és talán hozzánk hasonlóan te is értékelni fogod a QLED képernyőtípus által kínált lehetőségeket!

Van különbség?

Úgy tűnhet, hogy a képernyő csak egy képernyő... Nos, egy technológiai geek számára egy ilyen kijelentés már-már a sértés határát súrolja! Minden egyes mátrixtípus kissé eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, mert más-más elvek alapján működnek. Attól függően, hogy hol és hogyan kívánod használni új tévéd, a megfelelő modellt kell kiválasztanod.

Miért QLED?

Az esti mozizás sokak számára napi rituálé. Sötétben bármilyen képernyőn a vetített kép részletes, mélységgel és kifejezéssel teli, nappal ez nem mindig van így. A QLED-ek esetében azonban még a reggeli vagy délutáni filmezés is kellemes tevékenység lesz. Ennek oka, hogy a Q1E 55"-os tévé mátrixa fényesebb képet sugároz, mint az OLED technológiát használó tévéképernyőké. Ha szeretsz napközben is tevékenykedni az okostévéddel, akkor a Xiaomi TV Q1E 55" a neked szánt eszköz!

A QLED technológia titka

Mi befolyásolja azt, hogy a tévék ennyire különböznek egymástól? A ma tárgyalt termék esetében az ördög a részletekben rejlik, pontosabban a Quantum Dot nevű apró részecskékben. Természetesen nem mindenki mérnök, és nem mindenkinek kell tudnia, hogy mi az a kvantumpont, de néha megjelenik bennünk a kíváncsiság magja, amely válaszokat követel. Hogy kielégítsük ezt a tudáséhséget, elmagyarázzuk a dolgot. Egy mátrix általában egy háttérvilágításból és színszűrőkből áll, amelyekből a megjelenített képet alkotják. A QLED TV-k a két klasszikus réteg közé még egy réteget helyeznek. Ez a kiegészítés még változatosabbá teszi a képet, és a színek zavarba ejtően hasonlítanak a valódiakhoz. Így a reprodukált mű leglátványosabb változatát kapja. És ez a titok! Nem is olyan bonyolult, mint gondolnád, igaz?

Légy naprakész, iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a ROLV Group Sp. z o.o. (székhelye: ul. Traktowa 6, 05-800 Pruszków) feldolgozza a ROLV Group Sp. z o.o. (székhelye: Pruszków) és partnerei által e-mailben (e-mail címen keresztül) és/vagy SMS-ben (a fiókhoz rendelt telefonszámon keresztül) küldött marketing tartalmak, valamint a vásárlás értékelésével kapcsolatos levelezés céljából. Tudomásul veszem, hogy hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, és hogy a hozzájárulás visszavonása nem érinti az eddig küldött marketinginformációk jogszerűségét. Bővebben az adatvédelmi szabályzatunkban olvashatsz.